Creëer jouw droomhuis met duurzame interieurkeuzes

Creëer jouw droomhuis met duurzame interieurkeuzes
27 december 2023

Ben je bezig met verduurzamen en wil je jouw CO2-uitstoot verminderen? Fantastisch! Duurzame interieurkeuzes zijn een geweldige stap in de goede richting. Veel van onze collecties worden op verantwoorde wijze geproduceerd of bevatten gerecyclede materialen. Samen met onze leveranciers werken we aan een groenere wereld. Doe je mee? Ontdek hier een aantal van onze duurzame collecties en laat je inspireren!

 

 

In deze tijd zijn we ons allemaal bewust van de noodzaak van gerecyclede producten, elektrisch vervoer en plantaardige voeding. We maken steeds bewuster keuzes, ook op het gebied van interieur. De focus ligt tegenwoordig op duurzame producten die op een verantwoorde wijze worden gemaakt. Maar laten we ook de lange levensduur van kwaliteitsproducten niet vergeten. Met een goed advies maak jij de juiste keuzes en geniet je jarenlang van je interieur. Dat is pas echt duurzaam en daar worden we blij van!

 

Duurzame raambekleding

Ga voor duurzame raambekleding om sfeer aan te brengen in jouw interieur. Raambekleding speelt een grote rol bij het bepalen van de mate van lichtinval en privacy, waardoor je veel invloed hebt op het thuisgevoel. Je hebt een ruime keuze aan duurzame opties, zoals gordijnstoffen, rolgordijnen en jaloezieën gemaakt van gerecyclede materialen. Kies bijvoorbeeld voor gevoerde gordijnen of Duette® Shades om je verwarming lager te zetten en zo bij te dragen aan minder CO2-uitstoot.

 

Houten jaloezieën? Jazeker.

Maak bewust de keuze voor houten jaloezieën. Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat duurzaam kan worden geproduceerd. In onze Houten Jaloezieën collectie van Luxaflex® vind je mooie houtsoorten met het FSC®-label, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

 

Vloer met een goed verhaal

Kies voor een vloer met een goed verhaal, zoals Marmoleum. Deze vloer wordt CO2-neutraal geproduceerd en is gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars, jute en kalksteen. De vloeren zijn bovendien voorzien van Topshield2, waardoor ze bestand zijn tegen vuil, slijtage, krassen en vlekken.

 

 

 

Extra warmte en sfeer met een vloerkleed

Voeg extra warmte en sfeer toe aan je interieur met een vloerkleed. De vloerkleden en tapijten uit de Desso Econyl collectie zijn gemaakt van gerecycled nylon, zoals visnetten. Combineer ze met een Marmoleum, vinyl of PVC vloer voor extra warmte, of leg ze op een houten of PVC vloer voor meer sfeer.

 

 

Voor ieder product zijn er duurzame opties beschikbaar. Meer weten? Woon je in de omgeving van Rockanje, Oostvoorne en Hellevoetsluis? Kom naar Berg&Berg in Rockanje, dé woonwinkel voor jou en laat je informeren door onze interieurstylisten. We denken graag met je mee. En ben je benieuwd naar onze collectie? Kom dan langs! We adviseren je graag over verantwoorde interieurkeuzes en maken er samen iets moois van!